Tips och trick

Är du en ny spelare och vill ha hjälp att få en bra start? Eller är du en veteran som vill optimera din spelstil? Här hittar du flera snabba speltips.
Kära spelare, I Rail Nation är lagandan viktigare än något annat! Du inser snart att du inte klarar dig själv om du vill bygga upp ett starkt järnvägsimperium. Därför behöver du samarbeta med andra i förbund, städer och slutligen megastäder. En god strategi, smarta avtal och gott samarbete skapar en unik känsla av tillhörighet som i slutändan leder till framgång och gör Rail Nation till en särskilt charmig och rolig upplevelse. Jag önskar dig mycket nöje i Rail Nation! Bruno Hertlein, speldesigner

Samarbete

Gå med i ett etablerat förbund. Då får du inte bara personliga fördelar, utan du får också möjlighet att lära dig värdefulla kunskaper från dina medspelare. Allt blir helt enkelt mycket roligare tillsammans!

Tågimperium

Uppgradera alltid ditt lokstall så snart du kan. Då kan du äga fler lok och transportera mer varor, vilket ger dig både intäkter och prestige.

Skapa smarta scheman

Använd länkade scheman (t.ex. trä -> plankor, plankor -> stad). Genom att undvika att köra utan last tjänar du mer pengar och vanligtvis mer prestige.

Kontrollera din station

Uppgradera restaurangen, shoppingcentret och hotellet tidigt om du spelar i ett aktivt förbund. Dina medspelare samlar regelbundet in bonusarna åt dig.

Forskningsanda

Uppgradera ditt laboratorium så att du åtminstone kan forska fram kopplingen från varje era. Har du forskningspoäng kvar i slutet av en era kan du forska fram nya lok snabbare. Har du ett fullt konto i slutet av en era kan du uppgradera lokstallet snabbare.

Bättre översikt

Använd fönster. De låter dig hålla ett öga på vad som händer i alla anslutna städer och du kan samla in bonusar från dina förbundskamrater med ett knapptryck.

Enade i slutspelet

Slutspelet med de största megastäderna börjar efter den sjätte eran. Här är det viktigt att arbeta som ett lag och lyssna på vad erfarna spelare berättar. Ni måste samarbeta för att lyckas.

Starta en karriär

Försök slutföra karriärprestationer och ta emot den direkt. På så vis ökar du din karriärnivå och får ett karriärlok som bara blir bättre och bättre.

Upptäcktsfärd

När du väl har bekantat dig med spelet efter några omgångar kan du ta en titt på alla andra scenarier i Rail Nation. De ger en varierad och rolig spelupplevelse.

Nya utmaningar

Missa inte våra speciella evenemangsservrar om du är en erfaren spelare. I Platform X kan du exempelvis alltid upptäcka nya spelfunktioner.